Little pinnolds

An initial site visit to a crumbling old barn adjacent to a pub and with tight site access sparked the exciting evolution of a conversion project. The isolated valley setting of the derelict outbuildings provided a perfect setting for a secluded renovation into a Cotswold bolt-hole as the client’s holiday home.

Though the outbuildings were not listed, the intention to retain the existing structure without altering the footprint allowed us to play with traditional materials in order to preserve the history of the building. Keeping the original stonework exactly as it was provides a distinct definition between old and new, letting the building playfully tell the story of it’s past through the retention of existing door and window openings within the structure, also assisted by a shadow gap of black brick to separate the old stone from the new timber construction. This timber construction gives a lightweight and open feel to the one-bedroom property, giving volume to the open-plan kitchen and living room, echoing the pitched roof which previously would have sat over the stone walls.

Bi-folding doors connect the internal space with the valley and vineyard surroundings into which Little Pinnolds has settled comfortably as a light, cosy and beautiful place to escape to.