THE TIN HOUSE 

The opportunity to work with this charming metal-clad house, which dates back to the early C20th, has been a rare treat with few remaining in existence. The house sits into the hillside amongst traditional stone buildings forming the western edge of the village, and enjoys stunning views across the valley to the setting sun. With little maintenance in recent decades the house required careful restoration with timber frames and corrugated iron substantially renewed at the front of the house,  insulation brought up to modern standards and interiors overhauled and refreshed. An extension has been added at the rear, pushing into the bank to provide a new entrance hall and further accommodation top-lit by light wells, and with the roof forming a garden terrace. The house has been beautifully decorated throughout to provide spaces which are light, airy and cosy, offering modern open-plan living whilst retaining the charm and character of the original modest timber and metal home.